pocetna
onama

 

PROTETIKA Dentalna Medicina & Umjetnost

 

 

VRHUNSKA FUNKCIJA   -  ESTETSKE METODE -  FINANCIJSKA RJEŠENJA

&

SVJETSKE DENTALNE  INOVACIJE

 

Zahnersatz

                                                

Lückenlos strahlend lächeln

 

 

Die moderne Zahnmedizin bietet viele Möglichkeiten, durch Zahnersatz  - die Kaufunktionen,  uber Kiefergelenke und Kaumuskeln - die stabilisation der Cranio-Mandibularen-Disfunktion CMD  bis hin zu den harmonischen Aestetischen Eindruck des Gesichts, als auch die Ästhetik und Wohlbefinden erhalten.

Zahnersatz ist notwendig, um:

Kronen, Brücken und herausnehmbarer Zahnersatz lassen sich hinsichtlich Ästhetik , Funktion und Komfort  sehr unterschiedlich gestalten und anfertigen.

Dr. Bernard C. Wolf

 

Individualna Estetska & Funkcionalna Protetika

SVEOBUHVATNA POVOLJNA FINANSIJSKA RJEŠENJA !!!

 

 

FIXNA PROTETSKA SANACIJA I FUNKCIJSKO ESTETSKA REŠENJA

 

Zubi, Mišici, Zglobovi kao sastavni dio Maxile i Mandibule tj. naša Gornja i Donja Vilica sa zubima , mišičima i zglobovima cine ustvari naš ( ZVAČNI SYSTEM )
CranioMandibularni SYSTEM

CranioMandibularni System tj. naš system za zvakanje koji u cjelokupnosti nemoze funkcionisate bez negativnih posledica u bilokakvom disbalansu i bez antagonične harmonije a pogotovo ne sa nefunkcionalno uradjenim protetskim radovima.

To podrazumeva da svaki terapeut mora primjetiti, analizirati i terapirati probleme Zuba , Mišiča i Zglobova TMZ-a te današnjim saznanjima iskoristiti sve moguče elemente kako bi se sve dentalne discipline uključujići pogotovo protetiku radile u smislu Funkcijske Rekonstrukcije a u skladu sa estetskim zahtevima pacijenta i terapeuta.

NAŠ SISTEM ZA ŽVAKANJE TO ZASLUŽUJE ! ! !

 


Prikaz g.n. slika pokazuje kako je moguče i minimalno invazivnim metodama rješavati malokluziju a disbalans maxile i mandibule uskladiti izradom keramičkih okluzalnih rekontsuktivnih povrsina i bez ikakvog preparisanja i brušenja samog zuba.

Fixna rekonstrukcija se može takodje uspješno rješavati klasičnim krunica i mostovima u vidu VMK metalo-keramičkih krunica/navlaka i mostova kao i bezmetalnim radovima Press-keramičkim ili Zirkonium CAD / CAM protetskim nadoknadama ili restauracijama.

 

Kronen / Krunice / Navlake

 

Izazov za svakog stomatologa je protetska funkcijsko-estetska rekonstrukcija zuba i zagriza .
Kada dođe do gubitka jednog ili više zuba, moguće je izvesti estetsku i funkcionalnu protetsku rekonstrukciju.
Tu se radi veoma precizna analiza preostalih nosača i planskim šablonama se simulira najidealnija funkcijsko-estetska linija NOVOG OSMJEHA .

Protetske Krunice se rade kada je zub samo oštečen frakturom ili destruisan karijesom toliko da se nemože ispunom / plombom sigurno nadograditi , u tom slučaju se radi solo krunica ili navlaka koja se u danasnje vrijeme izradjuje  isključivo s vrhunskim porculanskim materijalima visoke kvalitete, kojima se postiže MAXIMALNA funkcija i prirodan izgled.

 

 


Takve Funkcijsko-Estetske Protetske radove pacijenti doživljavaju kao savršenu zamjenu za prirodne zube, sto ustvari i jesu.


NAŠA ZUBOTEHNIČKA LABORATORIJA KORISTI VRHUNSKE DENTALNE SYSTEME I MATERIJALE „ IVOCLAR VIVADENT „ Made in CH- Lichtenstein  

Materijal koji se danas smatra vrhuncem funkcijske i estetske stomatologije je ZIRKON .

 

 

Brucken / Mostovi

Izazov za svakog stomatologa je protetska funkcijsko-estetska rekonstrukcija zuba i zagriza .
Kada dođe do gubitka jednog ili više zuba, moguće je izvesti estetsku i funkcionalnu protetsku rekonstrukciju.
Tu se radi veoma precizna analiza preostalih nosača i planskim šablonama se simulira najidealnija funkcijsko-estetska linija NOVOG OSMJEHA .


Protetski Mostovi se rade kada fali jedan ili više zuba. Prvenstveno se promatra opcija ugradnje Implantata jer se time izbjegava brusenje susjednih zuba kao nosača samog mosta a ako to iz nekog biološkog razloga nije moguče onda se uzima konvencionalna protetska metoda izrada mosta i nadoknada izgubljenih zuba novom konstrukcijom koju nose najbliza dva susjedna zuba i svojom cjelinom cine jedan protetski most od nosača i medjučlanova.


I u tom slučaju isto kao kod solo krunica ili navlaka , MOSTOVI se u danasnje vrijeme izradjuju  isključivo s vrhunskim porculanskim materijalima visoke kvalitete, kojima se postiže MAXIMALNA funkcija, visoka grizna izdržljivost i prirodan izgled. Takve Funkcijsko-Estetske Protetske radove pacijenti doživljavaju kao savršenu zamjenu za prirodne zube, sto ustvari i jesu.


NAŠA ZUBOTEHNIČKA LABORATORIJA KORISTI VRHUNSKE DENTALNE SYSTEME I MATERIJALE „ IVOCLAR VIVADENT „ Made in CH- Lichtenstein  

Materijal koji se danas smatra vrhuncem funkcijske i estetske stomatologije je ZIRKON .

 

Veneer's / Ljuspice

Izazov za svakog stomatologa je protetska funkcijsko-estetska rekonstrukcija zuba i zagriza .
Kada dođe do OŠTEČENJA labialne površine gornjih ili donjih frontalnih zuba, ili ako pacijent zahtjeva iz opravdanih razloga ESTETSKU rekonstrukciju Morfologije i Boje zuba zbog lošeg oblika ili tamne boje uslijed tetraciklinskih poremačaja ili nakon endodontskih tretmana kod avitalnih zuba , moguće je izvesti estetsku i funkcionalnu protetsku rekonstrukciju u formi izrade Estetskih VENEER-a / Ljuspica .
Tu se radi veoma precizna analiza preostalih nosača i planskim šablonama se simulira najidealnija funkcijsko-estetska linija NOVOG OSMJEHA .
Protetski VENEER-s se rade kada je zub funkcijski intaktan ali indikacija opracdava izradu Veneer / Ljuspica

 u tom slučaju se radi VENEER koji se u danasnje vrijeme izradjuje  isključivo s vrhunskim porculanskim materijalima visoke kvalitete, kojima se postiže MAXIMALNA funkcija i prirodan izgled.
Takve Funkcijsko-Estetske Protetske radove pacijenti doživljavaju kao savršenu zamjenu za prirodne zube, sto ustvcari i jesu.
NAŠA ZUBOTEHNIČKA LABORATORIJA KORISTI VRHUNSKE DENTALNE SYSTEME I MATERIJALE
„ IVOCLAR VIVADENT „ Made in CH- Lichtenstein  

Materijal koji se danas smatra vrhuncem funkcijske i estetske stomatologije je ZIRKON .

 

Prothesen / Preteze

Mobilne Parcijalne ili Totalne Proteze su u osnovi relativno dobro riješenje za zbrinjavanje bezubosti kad uslovi to zahtjevaju i za Imedijatnu ( privremenu ) upotrebu, kao prelazno riješenje nakon extrakcije zuba do ugradnje implantata i fixne ili kombinovane funkcijske rekonstrukcije i sanacije bezubosti. Ipak treba imat na umu da je u današnje vrijeme pored implantologije i CAD / CAM tehnologije veoma česta potrebe za zbrinjavanjem mobilnim protezama.


Smatra se da je to primarno zbrinjavanje bezubosti mada često ograničava i pacijenta i terapeuta u njegovim funkcijskim očekivanjima a u skaldu sa lokalnim Biološkim uslovima individualno.Naša LABORATORIJA izradjuje u skladu sa indikacijama vrhunske Funkcijsko Estetske BPS ( biofunkcionalne preteze ) IVOCLAR VIVADENT - BPS SYSTEM . U zavisnosti od potrebe , bioloških uslova i indikacije te samog funkcijskog i estetskog zahtjeva pacijenta, Laboratorijsko tehnički je moguće izraditi slijedeče proteze:  

PARCIJALNE PROTEZE

TOTALNE PROTEZE

 

 

 

BPS je Ivoclar Vivadent – ov protetski “brend” za probrane kupce.

Sustav je posebno izrađen po mjeri “aktivnih starijih osoba”, a to je udio tržišta koji kontinuirano raste u svojoj važnosti. BPS proteze su restauracije izuzetne kvalitete koje odgovaraju najvišim zahtjevima. S optimalno usklađenim «brend» proizvodima Ivoclar Vivadent – a, profesionalnim marketingom i družinom aktivnih konzultanata u cijelom svijetu, BPS se prezentira kao atraktivna, opsežna solucija za laboratorij. Ivoclar Vivadent podupire svoje kupce sa svim neophodnim materijalima za izradu i marketingom za ove visoko kvalitetne proteze.

 

 

 

 

 

 

Kombiarbeiten – Kronen/Brucken/Prothesen

Kombinovani radovi su suštinski spoj fixne i mobilne protetike koji omogučava bolju stabilnost cjelokupnog protetskog rada, njegove funkcionalnosti i estetike.
Postavkom Ankera, Klizača, Kuglica, Prečki, Magneta, Bravica, samofrikcirajučih Geschieba i sl. otvara se sasvim nova dimenzija protetskih mogučnosti i pogodnosti za protetska riješenja.

Dosadašnji kombinovani radovi su podrazumjevali brušenje zuba nosača Ankera, izradu pojedinačnih krunica ili blokom uvezanih krunica u jednu cjelinu sa frez naslonima i nekom vrstom Ankera kao stabilizacionom elementu daljeg dijela mobilne proteze. Danas je pak moguče raditi i kombinovane radove minimalno invazinom metodom direktne postavke ankera na sam zub bez brušenja kompletnog zuba za izradu krunice ili se direktno na implantat postavlja Anker koji odma stabilizuje protezu bez vidnih žičanih kukica i drugih neestetskih elemenata u vidnom polju samog rada tj. proteze.

ZBRINJAVANJE PACIJANTA KOMBINOVANIM RADOM – kugel ankeri i skelet

Minimalno invazivnom metodom postavke Ankera bez brušenja kompletnog zuba.
  

Ovaj način je najnovija nekonvencionalna metoda zbrinjavanja mininalno invazivnim načinom aplikacije uglavnom kugličastih ankera bez brusenja i bez preparacije celokupne površine zuba za krunicu kao nosioca ankera.

Ona podrazumeva direktnu aplikaciju interdentinskog ankera u povšinsku strukturu enamela i dentina bez ugrozavanja pulpodentinskog komplexa.

Njegova fixacija posebnom tehnikom cementiranja svetlosno polimerizirajucim i samovezujučim kompozitnim masama te prenošenja na otisak specifičnim transverima za dalju izradu samog rada na modelu do konačne  zavšnice i intraoralne ugradnje . 

Prednosti su minimalan gubitak zubne substance, brzina same ugradnje i preciznost u daljem protetskom postupku izrade skeletirane proteze na ankerima.

Kako za sve protetske nadoknade, tako i za ovu metodu protetske sanacije bitna je stabilnost cjelokupnog protetskog rada kao i Zagrižajna funkcija, interkuspidalna izbalansiranost horizontalne i vertikalne dimenzije.
Prednosi ovakvog kombinovanog rada: 

 

IMPLANT-SYSTEM KOMBINATIONEN

TRIAS IMPLANT SYSTEM

 

Dr Wolf Dental Centar; Ive Andrića 19i 71123 I. Sarajevo; Tel: +387 33 461 848, +387 61 719 556; Email: info@drwolf-dc.com